maanantai 19. kesäkuuta 2017

B503. Salmonella ja mieti punaista lihaa & kanojen elämää kanalassa

Voisikohan salmonella sittenkin johtua siitä, että kana on jäänyt osin raa'aksi, punaiseksi joltakin kohden, ollut isiis uunissa liian vähän aikaa tai liian kylmässä uunissa? Mihin auttaisi paistaa kanaa vaikkapa viisi minuuttia pidempään kuin ohjeessa ja vähän kuumemmassa kuin ohjeessa. Mutta jos siis olet syönyt osin raakaa kanaa, mieti, syöneesi punaista kananlihaa mm kanan seassa. Ja jos raa'aksi jääneessä kanassa on enemmän pöpöjä, niin ne kai ovat kanalasta: mieti kanojen elämää: kanalassa on pölyistä, kuiva ja ilma ja rapaista kuin kumisaappat jalassa ja kanat ovat aika lailla tavoilleen piintyneitä, kenties lautaseinäisessä kanalassa, syövät siemeniä tai kananrehua ja ovat sosiaalisia toisten kanojen ja muiden, mm ihmisten kanssa, aika viisaitakin kai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti