keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

B504. Sokeritauti ja ettei samaistu ruokakeskeisiin

Etenkin katso kohta
12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin
http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
 Se on hyvä ohje terveenä pysymiseen ylipäätään ja siksi kirjoitan muut sokeritautia koskevat huomiot tähän erikseen.

Jos sokeritauti huonontaa näköä, niin kiinnitä huomiota siihen, oletko parhaillaan samaistunut johonkuhun tai joihinkin, jotka juuri istuvat syömässä tai pohtivat, söisivätkö tänään jäätelöä, kääretorttua tms sokeripitoista. Jos ihminen pitää herkuista, niin hän saattaa olla osan aikaa herkkujen syömisen tuokioon keskittynyt, siis huomio vain lähialueella ja ruokatuntemuksissa, mikä kauemmas katsovalle näyttäytyy kauemmas ulottuvan huomion puutteena. Eli jos näkö kärsii sokeritaudista, niin pitäisi samaistua toimeliaisiin eikä sokeritautia tai ruokaa miettiviin tai syötyään istuskeleviin ja seuraa pitäviin.

Makeate syödessä ei saa unohtaa vihanneksia ja kunnon ruokaa. Yleensä makea kuuluu jälkiruuaksi, mutta jos olo kaipaa, niin voi sen jälkeenkin haukata hedelmää, voileipää, juotavaa, tms.
Jos jokin ruoka on kehno, jätä se syömättä.

25.6.2018   Liikuntaa vikkelästi niin, että on pirteämpi eikä muumimainen, samoin terveet elämäntavat vähän niin kuin sää vaatii säätämistä ja vaihtelun ja toiminnan halu. Kuulostele ruoka-aineita terveellisen ruuan hakemisen tapaan, että mikä tuo hyvä päivän, virkeän ja luonnollisen hyväntuulisen toimeliaan, eikä niin kuin kahvi ja pulla tms. Selkeä pää ainakin aika ison osan ajasta, niin kuin viileämmällä säällä ulkoillessa tms, eikä niin kuin painaisi pois mielestään,e ttä en kestä - voi kai ajatella enemmän perustason asioita, jotka ovat hyväätekeviä eivätkä niin vaarallisia, ovat tervehenkisesti kunnollisia.

22.3.2019   Makeaa ei saa syödä etenkään erityisen paljoa silloin, kun tekee jotakin kovin positiivisena pidettyä vaikkapa laulaa, vaan positiivinen on jo sinällään vähän kuin makea ja makeaa sopii syödä erityisen paljon, kun on jokin ikävä juttu, jonka vuoksi ikään kuin jysähtää alas tavanomaisesta elämästään, syödä tavanomaista tasoaan tavoittaakseen.
Pitäisi myös huolehtia tavanomaisesta kehon olojen säätelystä kuten riittävä tuuletus, ettei keho ole liian lämmin, ettei syö etenkään huonoa ruokaa liikaa, ettei ole ylen määrin huomio ruuassa ruuan jälkeen etenkään, jos ruoa oli huonoa tai toi öklön olon, vaan yrittää silloin, jos se ei sulaisi niin vikkelään, mikä kai tarkoittaa, ettei ruokaan mahassa saa silloin tarrata ja imeä. Jos ruuassa oli vikaa tai sitä söi ihan liikaa jotta se sulaisi ennen kuin menee pilalle, niin yleensä tarvitsee siksi paljon enemmän vettä laimentaakseen ruuan huonot ainekset,myrkyt tms.

25.1.2020   Nettiuutisissa oli kuvitettu juttu jonkun pojan liian alhaisen verensokerin haistavasta hypokoirasta. Kuvista sai vaikutelman, että sokeritautikohtaus on samantunnelmainen kuin jos lapsen tai nuoren vanhempi, lähipiiri, opetus- tai hoitohenkilökunta tekee jotakin tuon lapsen tai nuoren elämän kannalta epäviisasta ja sivistymätöntä, jättää nuoren vaille elämänviisauden ja sivistyksen suojaa sekä itsenäiseen elämään tilaa. Siksi sivistystason nosta kaikessa meiningissä ihan sivistyneeksi ja viisaaksi, elämänviisaaksi ja tervehenkiseksi, suurempia taitotasoja ja tunteidenmukaisuutta sekä yksilönvapautta kohtaa suvaitsevaksi mutta tervehenkisyyttä puoltavaksi voisi kenties auttaa lasten ja nuorten diabetekseen.

26.1.2020   Terveellinen ruoka on kai sellaista, mikä auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Muistaakseni, jos porkkanaa tai ruisleipää pureskelee pitkään, niin se tuo makean tunteen suuhun. Terveellisestä ruokavaliosta saa paremmin itselleen sopivan, jos noudattaa ruokaympyrää: kustakin viidestä ruoka-aineryhmästä joka aterialla jotakin ja tarkat määrät määrää se, mikä tuntuu hyvältä ja tuo jatksavaisyuuden seuraavilsi tunneiksi ja pitää terveenä & hyvinvoivana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti