maanantai 10. heinäkuuta 2017

B518. Onnettomuusalttius helteellä ja pikkutarkan objektiivisen perspektiivin käyttö siinä mitä on jo tehnyt

Onnettomuusalttius helteellä johtuu kai joko nestehukasta ja kuumuuden sumentamasta päästä, mihin auttaisi 1,5 litran virvoitusjuomapullo kerralla juotuna.
Tai sitten siitä, että helteellä tai lämpimällä kesäsäällä puuhatessaan käyttää arkijärkistä tai tunteenomaista muistia siinä, mitäon jo tehnyt, etenkin tarkistanut, sillä siinä ok-merkki on samantapainen kuin helteen tuoma ilmapiiri, ja niin luulee huoletineensa jonkin jo kunnolla, kun se on joko huonosti tehty tai jäänyt väliin. Siksi pitäisi lämpimällä kesäsäällä ja helteellä tehdä muistiinmerkinnä tpikkutarkan objektiivisen teoriaperspektiivin takaan ja olla erityisen tarkka siinä, ettei hyväksy hellemäisiä merkintöjä vaan huolehtii kaiken varmasti.
Esim. huomiokyvyn puutteet autolla ajaessa. Autolla ajaessa muiden käsitys maisemasta voi olla leppoisa kuin ajajan "maisema ok"-havainto hetki sitten itselleen - paitsi, ettei hän katsonutkaan vaan huomio oli sumuinen helteestä ja niin olisi pitänyt katsoa uudestaan oikein yrittämällä, skarppaamalla, muttei kenties sitä tehnyt, kun muiden "ok"-tyylinen hellesääkäsitys tulikin maiseman kohdalle, vaikkei itse ajattele hellettä niin. Ei siis ole helteen merkintä vaan hellesään elämän merkintä lähinnä kai muiden ilmapiiri, joka on samantyylisesti maisemassa kuin "ok, katsoin jo ja hyvin menee"-merkintä ajajalla, joka yrittää käyttä arkijärkeä ja luonnostaan tulevia tunnemerkintöjä havaintojen varmuudesta, vaaratilanteista yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti