sunnuntai 29. lokakuuta 2017

B547. Vatsakalvontulehdus ja viisaan elämänmakuisen perspektiivin valitseminen elämää ohjaamaan

Terve.fi -sivusto http://www.terve.fi/laakarikirja/vatsakalvontulehdus kertoo vatsakalvontulehduksesta:
"Oireet voidaan jakaa paikallis- ja yleisoireisiin. Yleisoireita ovat mm. yleistilan nopea heikkeneminen, oksentelu, virtsaamattomuus tai vähävirtsaisuus, suolilama sekä elimistön kuivumistilaan viittaavat oireet. Lisäksi voi esiintyä kuumetta, tuskaisuutta ja jopa sekavuutta.
Vatsakipu on tyyppioire. Vatsakipu voi olla ankaraa ja se voi paikallistua yksittäisen sairaan elimen kohdalle. Vatsanpeitteet aristavat ja vatsalihakset ovat pingottuneet. Joskus vatsakipu voi olla luonteeltaan myös epämääräistä ja tuntua koko vatsan alueella."
 Tuosta tulee mieleen, että jos on tekemässä päätöstä siitä, miten jatkaa elämäänsä lähitulevaisuudessa ja ilmeisesti myös pidemmällä tähtäimellä, niin josvaaka uhkaa kääntyä epäviisaan kuivan elämälle vieraan perspektiivin noudattamiseen, niin tulevaisuudennäkymät ovat niin heikot ja ei-elävöittävät, että elimistö ei jaksa sitä kantaa vaan ikään kuin lamaantuu. Jos epäviisaan perspektiivinpohjalta yrittää siirtyä arkijärjen sijaan johonkin laajempaan elämänymmärrykseen, jota epäviisas näkökulma muka tarjoaisi, niin se onkovin huterolla pohjalla, mikä voi ilmetä kuumeena, epävarmuutena tuskaisuuteen asti ja sekavuutena. Jos jokin elämän kannalta iso asia jää perspektiiviltä kokonaan huomiotta tai lähes kokonaan huolehtimatta, niin se kai huonojen tulevaisuudennäkymien vuoksi aiheuttaa vatsakipua: niin ei ole hyvä elää. Jos sitä yrittää kantaa aika epäviisaalla teoreettisella ajattelulla, niin se kai tuo pingottuneisuutta: ajattelutyyppi on ika lailla liian tehoton tehtäväänsä. Pitäisi siis sen sijaan satsata viisaisiin elämänvalintoihin ja arkijärkeen, ei työmäiseen vanhan toistamiseen ja pisteiden suorittamiseen. Arkijärjen tyyppistä ajattelua opettaa mm ajattelukurssini. Elämänviisautta voi oppia viisaasta kirjallisuudesta, mm mietelmäkokoelmista elämän tärkeisiin kohtiin. Tervehenkisyys on hyvä valinta, ks terveiden elämäntapojen ohjeeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti