torstai 22. joulukuuta 2016

B426. Makuuhaavat ja palleromaisuus

Pitkään paikoillaan sairaalassa maakaaville syntyvät makuuhaavat tulevat tilanteessa, jossa ihminen on paljon sisällä vain ja kovin keinotekoisen elinympäristön ja kovin ammattikeskeisen sosiaalisen ympäristön kanssa, millaiset piirteet usein tuntuvat särähdyksinä ja ruutumallin hiertävyytenä, mikä vähentää eheyttä ja altistaa vaivoille. Ruutumallin särähdysten aikoihin auttaisi pehmentää, palleromaistaa, viikonloppumaistaa, lumen untuvaisuus ja hiljentävä vaikutus, männyn vehreät oksat ikkunan takana, näkymät ihmisistä kulkemassa rauhallisena päivänä puistokatua tms, vapaa-aikamaisuus, kenties romaanit luettuina tai nauhalta kuunneltuina, kukat, rentouttavat kuvat seinillä esim. luontoa ym kivaa,sisustus esim. verhot, tutut vierailemassa, yms Lisäksi kai elä'vöittävyys ja luonnolliset tervehenkiset virikkeet kuten vaikka joku kertomassa jotakin mökkeilystä.

24.12.2016   Tuosta elävöittävyydestä tuli tässä joskus mieleeni, että ensin vaaleanvihreä herkkä elävöittävä ilmapiiri tms, sitten vaalean aprikoosi elävöittävä ja sitten vaalean oranssi herkk elävöittävä ilmapiiri ja sitten herkkä elävöittävä ylipäätään. Plus luontovirikkeitä, esim. männynoksat/puut ikkunan takana.
25.12 Nämä siis sille alueelle, jolla vaiva on. Esim. jos on ihon kohta, niin myös vähän matkaa kehon ulkopuolelle, jotta elävöittävä vaikutus tuntuu kehon sisältä isoon asti eikä vain kehon sisällä.
Vaaleanvihreä: viileähkö elävöittävyys
Vaalean aprikoosin värinen: punertava elävöittävyys, jonkin verran lämpöisempi, parempi tunteille
Vaalea oranssi: eloisan toimeliaakis elävöittävyys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti