Tervola-nimisena elellessa parantamisesta syntyneita vaikutelmia, KOKO näkemys tässä 5-os. blogissa, ideoita vain, ei kokemuspohjaa. Ei niin, etta sairaus liittyisi mitenkaan terveyteen, vaan terveys tarkoittaa terveita elamantapoja, maailman pitamista hyvalla terveimmalla tolalla ja tottakai kaikenpuolista terveytta! Keskittyminen ideaalisen terveyden vaalimiseen opettaa kehomielen luontaisista parantumistavoista. Hakemisto: parantamisesta.blogspot.com Otsikoissa vain osa parannusehdotuksista
torstai 29. kesäkuuta 2017
B510. Ihmeparannusohjeyritelmä XLII * Krishnan kuvat
B509. Ihmeparannusohjeyritelmä XLI * Tervehdyttävät elämän uomat
B508. Ihmeparannusohjeyritelmä XL * Mielikuvat terveestä ja pian tervehtyvästä haavan seudusta
sunnuntai 25. kesäkuuta 2017
B507. Niskan taivutus liian taakse ja eteenpäin käpertyminen
lauantai 24. kesäkuuta 2017
B506. Silmät seisoo päässä ja huomio vasempaan käteen
keskiviikko 21. kesäkuuta 2017
B505. Synnytyksen jälkeiset yms
Napanuora on ollut tapana katkaista ja laittaa sen pätkiin solmut, mutta mitä tapahtuisi, jos vauva varovasti vetäisi napanuorasta? Voisiko se lähteä jotenkin luonnollisella tavalla irti, jos äiti on tajunnut, että hyvä, nyt on vauva syntynyt, ei ole enää mahassa, ei ole mahan tarpeen olla entisellä tavalla?
Vatsanseudun ja äidin olisi kai jotenkin toivuttava fyysisesti. Siihen on kai jokin vaistoluonnon mukainen tapa. Auttaisiko, jos olisi tuoreita lehtiä, jotka tuovat luonnon mieleen, ja niitä antaisi muutaman tai kourallisen äidin vatsan päälle, olisi tuoksukin niistä, niin olisiko helpompi olla oikealla tavalla? Jotenkin viisas. (Talvella puolukalla on vihreöt pyöreäreunaiset lehdethangen alla. Mänty taas opettaa, jos on taipumusta epäonnistumisiin ta huonoon taitotasoon, eli mänty voisi tässä olla parempi kuin kuusi.)
* * *
Oisko luonnollinen synnytysasento niin kuin rinteessä? Pää ylärinteessä ja painovoima osin vetäisi lasta laspäin ja osin ponnistaisi. Rinteen kaltevuus luokkaa 30 astetta (20-60 astetta sen mukaan mikä tuntuu oikealta äidistä). Rinne voisi olla epätasainen, esim. pieni hylly peffalle, pyöreät painaumat tai hyllyt kantapäille tms
Minulla on vaikutelma, ettei kohtu alatilassa ole helpointa synnyttää, vaan kohtu ylhäällä tai keskellä toimii vatsan seudun lihaksisto luonnollisimmin.
Synnytys on äidille fyysinen haaste ja vain hänellä itsellään tiettynä hetkenä, hän itse nousee sen haasteiden tasalle, eikä niin, että synnytyksessä avustava tai läheinen voisi tuputtaa että tukeudu nyt tuohon naishenkilöön, kun onhan hän synnyttänyt lapsensa aikanaan, sillä eihän tuo toinen juuri silloin synnytä eikä hän oppinut kaikkea mahdollista eri ihmisten synnytyksistä. Epäliikunnallinen, istumatyötä tekevä, järkimoodiin erikoistunut keskustelevainen ihminen ei ole ollenkaan viisas kropaltaan tai tilanteiden huomioimisessa, eikä ole kituuttaja tai nipo taitava myöskään, eikä lakihenkinen. Ainoa, mihin voi fyysisesti tukea on oma liikunnan harrastus, oman kropan tuntremukset ja oma ymmärrys kehon toiminnasta. Mallia voi ottaa vain liikunnallisesti lahjakkaista, ei esim musita synnyttäjistä, sillä heidän kroppansa tyyppi on toisenlainen ja samoin heidän mielenlaatunsa, mikä vaikuttaa esim. lihasten kireyteen, venyvyyteen, tempoon, voimiin, yrittämisen tavan viisauteen, toisten huomioimisen tapaan jne. Synnytys on mitä luultavimmin haaste, jonka tasalle kasvetaan kuuntelemalla kehon tuntemuksia liikuntaharrastuksen tapaan, siis rakennetaan elämän perustaitojen varaan, ei erityisten synnytysharjoitteluiden.
* * *
29.11.2019 En tuota tiedä, miten synnytykjsen jälkeisten ja napanuoran kanssa tehdään, mutta jos lapsen tai eläimen pennun synnyttyä äiti tai emo miettisi vahvan kokemuksellisesti, ettöä (aiemmin oli vatsassa tuo mutta) nyt on lapsi/pentu tuossa maailmassa jo, elää vahvasti koettuna, niin ymmärtäisikö silloin äidin/emon luonto, jos terveesti elämisen on ottanut tavoitteekseen, että miten keho parhaiten tekee jälkeisten ja napanuoran kanssa...
B504. Sokeritauti ja ettei samaistu ruokakeskeisiin
12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin
http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
Se on hyvä ohje terveenä pysymiseen ylipäätään ja siksi kirjoitan muut sokeritautia koskevat huomiot tähän erikseen.
Jos sokeritauti huonontaa näköä, niin kiinnitä huomiota siihen, oletko parhaillaan samaistunut johonkuhun tai joihinkin, jotka juuri istuvat syömässä tai pohtivat, söisivätkö tänään jäätelöä, kääretorttua tms sokeripitoista. Jos ihminen pitää herkuista, niin hän saattaa olla osan aikaa herkkujen syömisen tuokioon keskittynyt, siis huomio vain lähialueella ja ruokatuntemuksissa, mikä kauemmas katsovalle näyttäytyy kauemmas ulottuvan huomion puutteena. Eli jos näkö kärsii sokeritaudista, niin pitäisi samaistua toimeliaisiin eikä sokeritautia tai ruokaa miettiviin tai syötyään istuskeleviin ja seuraa pitäviin.
Makeate syödessä ei saa unohtaa vihanneksia ja kunnon ruokaa. Yleensä makea kuuluu jälkiruuaksi, mutta jos olo kaipaa, niin voi sen jälkeenkin haukata hedelmää, voileipää, juotavaa, tms.
Jos jokin ruoka on kehno, jätä se syömättä.
25.6.2018 Liikuntaa vikkelästi niin, että on pirteämpi eikä muumimainen, samoin terveet elämäntavat vähän niin kuin sää vaatii säätämistä ja vaihtelun ja toiminnan halu. Kuulostele ruoka-aineita terveellisen ruuan hakemisen tapaan, että mikä tuo hyvä päivän, virkeän ja luonnollisen hyväntuulisen toimeliaan, eikä niin kuin kahvi ja pulla tms. Selkeä pää ainakin aika ison osan ajasta, niin kuin viileämmällä säällä ulkoillessa tms, eikä niin kuin painaisi pois mielestään,e ttä en kestä - voi kai ajatella enemmän perustason asioita, jotka ovat hyväätekeviä eivätkä niin vaarallisia, ovat tervehenkisesti kunnollisia.
22.3.2019 Makeaa ei saa syödä etenkään erityisen paljoa silloin, kun tekee jotakin kovin positiivisena pidettyä vaikkapa laulaa, vaan positiivinen on jo sinällään vähän kuin makea ja makeaa sopii syödä erityisen paljon, kun on jokin ikävä juttu, jonka vuoksi ikään kuin jysähtää alas tavanomaisesta elämästään, syödä tavanomaista tasoaan tavoittaakseen.
Pitäisi myös huolehtia tavanomaisesta kehon olojen säätelystä kuten riittävä tuuletus, ettei keho ole liian lämmin, ettei syö etenkään huonoa ruokaa liikaa, ettei ole ylen määrin huomio ruuassa ruuan jälkeen etenkään, jos ruoa oli huonoa tai toi öklön olon, vaan yrittää silloin, jos se ei sulaisi niin vikkelään, mikä kai tarkoittaa, ettei ruokaan mahassa saa silloin tarrata ja imeä. Jos ruuassa oli vikaa tai sitä söi ihan liikaa jotta se sulaisi ennen kuin menee pilalle, niin yleensä tarvitsee siksi paljon enemmän vettä laimentaakseen ruuan huonot ainekset,myrkyt tms.
25.1.2020 Nettiuutisissa oli kuvitettu juttu jonkun pojan liian alhaisen verensokerin haistavasta hypokoirasta. Kuvista sai vaikutelman, että sokeritautikohtaus on samantunnelmainen kuin jos lapsen tai nuoren vanhempi, lähipiiri, opetus- tai hoitohenkilökunta tekee jotakin tuon lapsen tai nuoren elämän kannalta epäviisasta ja sivistymätöntä, jättää nuoren vaille elämänviisauden ja sivistyksen suojaa sekä itsenäiseen elämään tilaa. Siksi sivistystason nosta kaikessa meiningissä ihan sivistyneeksi ja viisaaksi, elämänviisaaksi ja tervehenkiseksi, suurempia taitotasoja ja tunteidenmukaisuutta sekä yksilönvapautta kohtaa suvaitsevaksi mutta tervehenkisyyttä puoltavaksi voisi kenties auttaa lasten ja nuorten diabetekseen.
26.1.2020 Terveellinen ruoka on kai sellaista, mikä auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Muistaakseni, jos porkkanaa tai ruisleipää pureskelee pitkään, niin se tuo makean tunteen suuhun. Terveellisestä ruokavaliosta saa paremmin itselleen sopivan, jos noudattaa ruokaympyrää: kustakin viidestä ruoka-aineryhmästä joka aterialla jotakin ja tarkat määrät määrää se, mikä tuntuu hyvältä ja tuo jatksavaisyuuden seuraavilsi tunneiksi ja pitää terveenä & hyvinvoivana.
maanantai 19. kesäkuuta 2017
B503. Salmonella ja mieti punaista lihaa & kanojen elämää kanalassa
B502. Intian sairaudet ja lähestymistavan elinvoimaisuuden vaaliminen
Oman osaamisen eri puolissa voi olla näitä eri verran. Esim. hyvänä päivänään tuumii, että tänään voinhan vaikka mitä, vaikka tuon ja ensin noita ja sitten noita ja näinhän saan ne luonnistumaan mainiosti, vaikka huonona päivänä olisin ollut elämänviisaudessa liian kömpelö j huomaamaton. Mutta tämä vaatii tervettä järkeä tuekseen, esim. ajattelukurssini http://pikakoulu.blogspot.fi tai engl. käännös http://quickerlearning.blogspot.fi ja terveiden elämäntapojenohjeitani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html ja engl. käännös alkuosasta http://finnishskills.blogspot.
Intialaisienolemuksesta tuli mieleeni, että auttaisiko oloa lisätä ruokavalioon joskus hiukan (brasilialaisia?) tacolastuja, jotakin pähkinää ja suomalaisen tyyppistä aika tavallista tummanpuoleista suhtkoht kurttuista lehtisalaattia tms?
Brasilialainen: taitava, pähkinä: elämän koettelemuksen tapainen, suomalainen salaatti: taidolla, elinvoimalla, elämänviisaudella ja tervehenkisyydellä elämän koettelemuksista huolimatta hyvää elämää ihan niin kuin Suomen vuodenaikojenkin kanssa.
tiistai 13. kesäkuuta 2017
B501. Näin opit itse laatimaan parannusohjeyritelmiä
Kirjoitin hakemiston alkuun näin. Kopioin sen tähän, jottei se katoa, jos muokkaan hakemistoa.
"(Näin opit itse luomaan parannusohjeyritelmiä, jos olet itse
suurin piirtein tai ihan terve: Terveellä ihmisellä ovat yleensä
säätämisen taidot paremmat, vaihdetaan vaatetusta lämpötilan ja
tekemisen mukaan, seurataan mielitekoja lösimättä ja valehtelematta,
huomataan ottaa huomioon monta asiaa yhtä aikaa jatkuvasti aihepiirissä
kuin aihepiirissä, tavoitellaan terveitä elämäntapoja jatkuvasti
kaikessa. Tällainen aloittelijan kuulosteleva, arkijärkinen elämää
ymmärtävä, asioita maisemana katsova näkökulma on yleensä hyvä
vaistoviisauden ym luonnostaan ihmisen kykyihin kuuluvan oppimiseen,
luulen.)
Luulen, että pääkaupunkiseutulaisilla
(mistä olen alun perin kotoisin) on samantapaista näkemystä
parantamisesta: heillä se on usein monta pientä huomiota, jotka
summautuvat joksikin tietyksi ohjeeksi, että mitä sen ja sen vaivan
kanssa kannattaa tehdä. Jos jollakulla on osaamista, niin ei isokaan
kirjoitusurakka niin kauan kestä: yksi kohta tietokoneen kanssa
turaamisineen ehkä vartin, pidempikin vain puoli tuntia, ja siitä moni
kai voisi jo parantua yhden kerran työrupeamalla. Jos kirjoittelisi
kolme palasta päivässä, niin vuodessa ohjeita olisi jo tuhat, ja urakka
kai sillä hoidettu, jos hakemiston samalla tekee. Mutta eihän ohjeita
tarvitse olla enempää kuin yksi, jotta kannattaisi se kirjata ylös: voi
sillä jo auttaa joitakuita takenties montaakin. Perusohjeita (esim.
päänsärkyä jonakin vuorokaudenaikana, miksi, mikä auttaisi),
lähtökohtana toimivaa näkökulmaa opettamassa, olisi hyvä olla monen
yleensä ihan terveen ihmisen tekemiä."
11.1.2021 Tämän blogin parannusohjeyritelmät ovat terveiden elämäntapojen osaamisen pohjalta syntyneitä, eivät siis pelkkää arvailua tai kirjatietoa. Jos itsellä on terveiden elämäntapojen osaamista, ihan oikeaa sellaista, niin voisi kai vastaavasti ohjeita muistiin kirjaamalla oppia laatimaan lisää ohjeita, laajemmalta osaamisalueelta. Ensin kirjaisi ylös sellaisia ohjeita, jotka varmasti osaa ennestään, kuten vaiukka että hyvin nukkuneena voi yleensä paremmin. Sitten kun on niitä kirjoittanut ainakin muutaman, niin kunihan vain e lelee eteenpäin ja elämässä tulee vastaan erilaisia asioita ja aihepiirejä, niin jotkin yleissivistyksen ja terveiden elämäntapojen yms elämänviisauden mukaiset niistä auttavat paranenmisessa myös ja joskus niiden näkövinkkelistä elellessä osaa antaa jonkin ohjeen tai muutaman, että miten niistä olisi hyötyä. Ja niin ovat nämä tämän blogin poarannusohjeyritelmät syntyneet.
20.4.2022 Yksi mahdollisuus on, että nuorempi asianharrastunut kurjaa ylös kokeneen sairaanhoitajan tms ohjeita. Ne ovaat usein hyvin kuteytyneessä muodossa kuin jo kirjoitettuja, esim että niihin ja niihkn vaivoihin auttavat yleensä se ja se. Sen sijaan, jos välussä on epäselvää puhetta tai käsillä olevaan yksittäistapaukseen liittyvää, niin se ei kai ole ko yleisen tason ohje vaan sosiaalusten seikkojen yms hahmottamista, mikä ei lle niin yleisellä tasolla eikä niin varmaa.

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017
B500. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIX * Moraali
"Olen vastuuntuntoinen luonne ja luulen, että maailman silmällä pitäminen ja sumpliminen hyväntahtoisesti hyvälle tolalle tuo jotakin sellaista tasapainoilutaitoa, jota terveenä pysyminen kysyy."
B499. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVIII * Persoonallisuuden kehitys
perjantai 9. kesäkuuta 2017
B498. Maksaongelmat uidessa kelluessa ja elävä muistikuva siitä, mitä on syönyt
torstai 8. kesäkuuta 2017
B497. Taustaani
* * *
10.6.2017 Hankin tässä printterin, kun sen halvalla sain. Printtasin muuta ja päätin tästä blogista, ettei minulla kannata olla siitä printtiversiota, vaikka noista sadan blogikohdan kokoelmista ja hakemistosta sellaisen helpolla saisi. Kun joskus ihminen sairastaessaan ei ole niin kovin järkevä ja siksi printtiversio kai tulisi sotketuksi muistiinpanoihin, jotka siis teen nettiin, jotta netissä on koko näkemykseni parantamisesta, niin ei tarvitse tulla minulta kyselemään näitä ja levittämään tauteja. Jos printistä tulee liian paksu, niin periaatteessa kopiofirmat kuten esim. Tottiprint Savonlinnassa tekevät vihkosia suunnilleen samalla vaivalla kuin kopioita, muistaakseni ei ollut kovin kallista.
* * *
11.6.2017 Tänään on täynnä 500 blogikohtaa tässä 3-osaisessa blogissa. Katselukertoja niillä on ollut reilut 3100, reilut 900 ja reilut 850. On siis viisi sadan kohdan kokoelmaa kasassa, joten jos joku haluaa printata, niin hyvä kohta nyt, mutta toki olen myöhemmin yleensä lisäillyt vanhoihin kohtiin, jos on jotakin uutta mieleen tullut.
* * *
17.6.2018 En osaa laatia näitä ohjeita vaivoista, joihin minulla itsellä on taipumus. Kouluaikoina luokan hapenpuute vaivasi minua ja vieläkin hapenpuute vaivaa minua herkästi, jollen tuuleta kylliksi,eli siihen vaivaan en osaa kyllä mitään keksiä, kun siihen aina itse soorrun.