maanantai 10. lokakuuta 2016

B397. Rokotuksista

En noista rokotuksista niin tiedä. Näiden huonioiden persuteella vaikuttaa siltä, että kukin sairastuu itselleen tyypillisiin tauteihin ja vaivoihin. Tai sitten seuralleen tyypillisiin tai elinympäristön aiheuttamalle rasitukselle tyypillisiin, siis esim. sosiaalisten suhteiden tuoman rasituksen tapaiseen. Ja paljonko on orkotteissa jotakin sellaista, että jokin muu tekijä niissä ehkäisee sairastumista kuten vaikka rokotteen nimi antaa vinkin terveemmistä urita tai se, että poliorokotetta saa sokeripalassa, jolloin polioon taipuvainen ehkä miettii sokeriin liittyviä juttuja parannuskeinoina, esim. miellyttävämpää olemisen ja liikkumisen tapaa sekä musiikkia.

Lapsena kun minut rokotettiin, niin ainakin yhden kerran kiinnitin huomiota siihen, että hoitaja pisti neulan kovin syvälle niin, että rokotteen pöpöjä, viruksia, mitä lie joutui kamalan syvälle kehoon niin kuin suuressa syvässä haavassa vain luonnostaan ja ei niin kuin immuunipuolustus tavallisesti toimii, että aika pintahaavan myötä kehon pintakerroksissa pöpötartunta, jota vastaan keho sitten puolustautuu ja muodostaa suojautumiskyvyn, mikä tietenkin olisi mielekkäämpi tapa rokottaa, jotenkin kehon eheyttä vaalivampi, tervehenkisempi.

21.2.2019   En edelleenkään osaa sanoa rokotuksista, mutta toisaaltahan ne altistavat jollekin taudille tai jos tauti liittyy tietynlaiseen näkökulmaan elämään, niin tuolle taudille altistaville uomille elämässä, vaikkei varsinaista tautia alunperin tulisikaan, eli sitä jää pohtimaan, että vaikuttaako laajamittainen rokotus oikeaan suuntaan tautien ehkäisyssä. Ja toisaalta muusta elämästä tietää, että joistakin vaaroista on varoitettava, kenties kehoakin, jotteivät ne tule yllätyksenä, jotta maailmankuva, kenties kehollakin olisi kyllin hyvä. Mutta toisaalta sellainen varoittaminen laittaa kuulijan varoittajan perspektiiviin, josta ilmiö siis oli vaarallinen, kun taas täysin ongelmattomat ratkaisut löytyvät hyvin kaukaisista aivan toisenlaisista lähestymistavoista, näkökulmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti