keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

B478. Naurutauti ja tervehenkisempi maailma

Luin netistä ihmissyöntiin liittyvästä naurutaudista Uudessa Guineassa. "Sairauden tavallisia oireita ovat vapina, kaatuilu ja tahattomat naurunpyrskähdykset."
 Vapina usein liitty pelkoon ja suureen huoleen, kuten vaikka ihmissyöjien seurassa elellessä, jos alkaa huolettaa miten käy joko ihmissyönnin tai jonkin muun ison onnettomuuden vuoksi. Jos ihminen on kovin lähellä kuolemaansa, hän kai menee kömpelöksi, tokkuraiseksi, hajamieliseksi ja saattaa kaatuilla ihan jo omiin jalkoihinsakin, näköpiiri ja ymmärryksen piiri kapeutuvat. Ja vihamielinen, joka tietää, miten tuolle kohta käy, saattaa purskahdella nauruun.
Yksi syy ihmissyöntiin on kai suuri ruokahalu, osin kai ilmasto-osaamattomuudesta ja osin meiningin raadollisuudesta johtuen. Toinen syy ihmissyöntiin voi olla, ettei syöminen tunnu pahalta vaan aika tavalliselta aterialta ja siksipaljon huojentavammalta kuin vaikka ikävä ihminen. Myös jos modernin maailman näkymät tai pienen paikkakunnan elämän piirien kapeus tuntuvat kehnoilta, niin enemmän ihmisen perusluonnon mukainen elämänpiiri ruuan, käytännön tekemisen, sosiaalisuuden ja tappelun yms parissa voi huojentaa, vaikka olisi liian raadollinen, siksi vain, että maailman näkymät ovat niin synkät tai sukulaisten seuran dominansssi pännii.

14.5.2021   Auttaisikohan haluun syödä ihmidluhaa syödä puolikas tuore omena, raikas mutta kumminkin hyvän makuinen?

    24.7.2021   Auttaisivatkohan kannibalismiin lämmittelyohjeeni  https://opisuomalaisuus.blogspot.com/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html   joista engl. käännös mutta vain alusta   http://finnishskills.blogspot.com/2015/12/instructions-on-how-to-get-warm.html  
 
5.9.2023   Ehkä näistä ruuista olisi vähän lievennystä Suomen säiden tuomaan isoon nälkään. 
" 3.9.2023   Jos viilenevien säiden kestäminen on rankkaa, voi syödä esim.

Rasvassa paistettuja lohkoperunoita (kypsäksi keitettyjä, ihan jäähtyneitä, kai edellusestä päivästä jääkaapissa säilytettyjä perunoita, jotka on sitten kuorittu ja lohkottu ja paistettu öljyssä paistinpannulla) ja paistettua makkaraa koko lenkki 2makkaraa tai uunimakkaraa, sekä hapakaalia ja uunissa? paistettuja porkkanansiivuja, kenties kypsiä papuja ja mahdollisesti perunamuussia. Juomaksi kenties piimää. Vähän puolukkaa.

Toisella kertaa voisi syödä lämpimänä kunnolla lämmitetyn (siis kiehuvan kuumaksi kauttaaltaan tms) kaupan laatikkoruuan, siis maksalaatikon (ei sovi syödä sitä usein), lihakaalilaatikon, lihamakaronilaatikon tai silakkalaatikon, tms, kenties lanttulaatikon, sillä lanttu opettaa loppusyksyn säätaitoja ja on tuhti vihannes. Laatikon päälle voi kenties ripotella paljon juudtoraastetta, joka sulaa kuumassa. Jollei ruoka leipineen ole kyllin tuhti, voi siihen lisätä hyvältä maistuvan verran voita, mutta jos vain vähän rasvaa niin voin sijasta ruokaöljyä. Sekä raastesalaattia, puolukkaa, ruisleipää, voita ja siivu Emmental-juustoa, ja jokin jälkiruoka kenties marjarahka, ruokajuomaksi kenties piimää plus vettä. 

Tai rasvassa paistinpannulla paistettu kananmuna (max 2 kananmunaa päivässä, mieluiten vain yksi) ja samoin rasvassa paistettuja nakkeja sekä keitettyjä perunoita, keitetty kattilaan mahtuva pala kukkakaalia ja sen kanssa voita. Voileipä ja sillä sulatejuustolevitettä, raastesalaatti. 

"

Kylmän ilmaston tuomaa nälkää lievittää olennaisesti, jos muuttaa tropiikkiin. Esim youtubesra löytämäni video esihistoriallusista ajoita tuntui vievän nälkää pois, mutta se voi liittyä siihen, että on alkusyksy. 

Kypsäksi keitetty kukkakaali lautasella, se peitettynä paksulla vaalealla sienikastikkeella, lusäksi pari isoa kuorittua jauhoista perunaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti