Tervola-nimisena elellessa parantamisesta syntyneita vaikutelmia, KOKO näkemys tässä 5-os. blogissa, ideoita vain, ei kokemuspohjaa. Ei niin, etta sairaus liittyisi mitenkaan terveyteen, vaan terveys tarkoittaa terveita elamantapoja, maailman pitamista hyvalla terveimmalla tolalla ja tottakai kaikenpuolista terveytta! Keskittyminen ideaalisen terveyden vaalimiseen opettaa kehomielen luontaisista parantumistavoista. Hakemisto: parantamisesta.blogspot.com Otsikoissa vain osa parannusehdotuksista
lauantai 30. joulukuuta 2017
B560. Bulimia ja etsi se ruoka-aine tai tervehenkisen elämän elementti jota kaipaat
sunnuntai 17. joulukuuta 2017
B559. Luuvalo ja vähempi seurallisuus epäviisaan tyhmien nuorempien kanssa
Kolotuksena kai tuntuu energianpuute, epäviisaus, huonot ratkaisut, vähän kuin mahakipu. Jäsenissä se tuntuisi siksi mahakivun sijaan, ettei kyseessä ole omat pieleen menneet ratkaisut vaan seuralaisen typeryys, seuralaisen epäviisaus.
Usein kai liika koulumaisuus voi olla tyhmää: ei kykene laajemmin ratkomaan maailmaa hyvälle tolalle, ei ole vastaanottavainen terveelle järjelle, elämänviisaudelle yms
lauantai 2. joulukuuta 2017
B558. Niskassa painavat olosuhteet ja terveen lämmin iho
sunnuntai 26. marraskuuta 2017
B557. Sydämen rytmihäiriöt ja ei kahvia eikä teeta + kyllin tuhti ruoka + hedelmiä
maanantai 20. marraskuuta 2017
B556. Ihmeparannusohjeyritelmä IL * Uskonnon suoja vain hyvään päin vievänä tienä
sunnuntai 19. marraskuuta 2017
B555. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVIII * Millä tavoin eläen ei vaivaa tule
20.11.2017 Ja jollei onnistu kerralla tekemään niin isoa elämäntavan muutosta, niin voi kumminkin painotuksia muuttamalla saada osan hyötyä heti ja valmistautua, saada harjoitusta koko elämäntaojen muutosta varten. Painottaa siis enemmän, niin paljon kuin suinkin, tuota hyväätekevää linjausta, saaden sen elämänsä uomaksi, niin että sillä olisi hyvä jatkaa, ja toisaalta keventyää, poistaa painotusta niiltä tavoilta, joilla on huono vaikutus. Ja myöhemmin sitten tehdä elämänmuutos kokonaan.
perjantai 17. marraskuuta 2017
B554. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVII * Älä lyö lukkoon sitä, että sairastat
22.11.2017 Katso myös
B435. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIV * Viisauden avulla ratkaisten 3.1.2017
A291. Ihmeparannusohjeyritelmä XXV * Elämän virta ja oireet vain lisänä 7.2.2016
torstai 16. marraskuuta 2017
B553. Ihmeparannusohjeyritelmä XLVI * Vähemmän urautunut lähestymistapa
tiistai 7. marraskuuta 2017
B552. Hallusinaatiot ja lepo & karkeat luokitukset
perjantai 3. marraskuuta 2017
B551. Keuhkoahtauma ja elämänmyönteisempi äly- ja työelämäkäsitys
B550. Maksavaivat ja lastenloru & katso ikkunasta puita
tiistai 31. lokakuuta 2017
B549. Nivelsäryt ja michelinmiehen tyyliä nivelten kohdalla
Jos sitä tyyliä olisi nivelten tienoilla, niin se ehkä pehmentäisi ja suojaisi ja toisi voimia ja niin kai vähentäisi nivelsärkyjä.
sunnuntai 29. lokakuuta 2017
B548. Mahahaava ja elämän tervehenkisten mielekkyyksien painottraminen
"
Mahahaavan tavallisin oire on keskellä ylävatsaa syvällä tuntuva kipu, joka on luonteeltaan "tylppää", jäytävää tai polttavaa. Säteilykipua voi tuntua samalla selässä tai jopa hartioissa. Kivun luonteen perusteella ei useinkaan voida erottaa ulkustautia mahatulehduksesta ja muista ruoansulatusvaivoista."
Noista kivun tyypeistä tulee mieleen ruokakaupassa käynti. Se on tarkoitettu vain elämän kokonaisuuden tueksi, ei lähes ainoaksi elämänsisällöksi ja viihtyvyyden tuojaksi, jolloin se jää ikään kuin ontoksi,motivaatiota vaille, väärään asemaan kokonaisuudessa, kenties tervehenkisempien elämän puolien kustannuksella, terveiden elämäntapojen ja tervehenkisen elämänsisällön kustannuksella, mikä tuntuu onttona jomotuksena tms. Tämä aiheuttaa jaksamattomuutta muuhun elämään, misytä säreilykipua voi tulla.
Nettsisivusto jatkaa:
"Joskus mahalaukun tai pohjukaissuolen seinämään syöpynyt haavauma vahingoittaa verisuonta ja se alkaa vuotamaan. Sen merkkinä ovat verioksennukset tai tummat, tervamaiset ulosteet. Ulosteen väri johtuu veren muuttumisesta tummaksi matkalla suoliston läpi. Toinen, onneksi vielä harvinaisempi, ulkustautiin liittyvä vakava häiriö on mahan seinämän puhkeaminen. Tällöin ylävatsalla tuntuu äkillinen, voimakas kipu, joka nopeasti voimistuu erittäin kovaksi ja on jatkuvaa. Jos on merkkejä vuotavasta tai puhjenneesta mahahaavasta, pitää hakeutua välittömästi hoitoon."
Näistä tulee mieleen vastaava vika jonkin muun elämänalueen onttouden ja sen suuren aseman vuoksi, esim. maalaaminen ei ole elämänmakuista, vaikka voi olla hienoa tavoitteiltaan.
Katso myös A298. Addiktio ja samojen tarpeiden täyttäminen tervehenkisesti 9.2.2016
B547. Vatsakalvontulehdus ja viisaan elämänmakuisen perspektiivin valitseminen elämää ohjaamaan
"Oireet voidaan jakaa paikallis- ja yleisoireisiin. Yleisoireita ovat mm. yleistilan nopea heikkeneminen, oksentelu, virtsaamattomuus tai vähävirtsaisuus, suolilama sekä elimistön kuivumistilaan viittaavat oireet. Lisäksi voi esiintyä kuumetta, tuskaisuutta ja jopa sekavuutta.
Vatsakipu on tyyppioire. Vatsakipu voi olla ankaraa ja se voi paikallistua yksittäisen sairaan elimen kohdalle. Vatsanpeitteet aristavat ja vatsalihakset ovat pingottuneet. Joskus vatsakipu voi olla luonteeltaan myös epämääräistä ja tuntua koko vatsan alueella."
Tuosta tulee mieleen, että jos on tekemässä päätöstä siitä, miten jatkaa elämäänsä lähitulevaisuudessa ja ilmeisesti myös pidemmällä tähtäimellä, niin josvaaka uhkaa kääntyä epäviisaan kuivan elämälle vieraan perspektiivin noudattamiseen, niin tulevaisuudennäkymät ovat niin heikot ja ei-elävöittävät, että elimistö ei jaksa sitä kantaa vaan ikään kuin lamaantuu. Jos epäviisaan perspektiivinpohjalta yrittää siirtyä arkijärjen sijaan johonkin laajempaan elämänymmärrykseen, jota epäviisas näkökulma muka tarjoaisi, niin se onkovin huterolla pohjalla, mikä voi ilmetä kuumeena, epävarmuutena tuskaisuuteen asti ja sekavuutena. Jos jokin elämän kannalta iso asia jää perspektiiviltä kokonaan huomiotta tai lähes kokonaan huolehtimatta, niin se kai huonojen tulevaisuudennäkymien vuoksi aiheuttaa vatsakipua: niin ei ole hyvä elää. Jos sitä yrittää kantaa aika epäviisaalla teoreettisella ajattelulla, niin se kai tuo pingottuneisuutta: ajattelutyyppi on ika lailla liian tehoton tehtäväänsä. Pitäisi siis sen sijaan satsata viisaisiin elämänvalintoihin ja arkijärkeen, ei työmäiseen vanhan toistamiseen ja pisteiden suorittamiseen. Arkijärjen tyyppistä ajattelua opettaa mm ajattelukurssini. Elämänviisautta voi oppia viisaasta kirjallisuudesta, mm mietelmäkokoelmista elämän tärkeisiin kohtiin. Tervehenkisyys on hyvä valinta, ks terveiden elämäntapojen ohjeeni.
B546. Umpilisäkkeen tulehdus ja kyllin avarat ammatilliset näkymät
"Tyypillinen umpilisäkkeen tulehdus alkaa yleisenä vatsakipuna, joka muutamien tuntien aikana paikallistuu oikealle alavatsalle. Kipu usein pahenee yskiessä ja tavallisesti hiljalleen voimistuu. Usein esiintyy pahoinvointia ja oksennuksia, joskus ripulia. Vilutusta ja kohtalaista kuumetta voi esiintyä."
Isälläni oli muistaakseni umpilisäkkeen tulehdus, kun olin lapsi. Silloin hän oli kai vaihtamassa matemaattisista opinnoistaan metsäntutlkimukseen. Voiko olla, että jos joku ehdottaa vakavissaan ammattivaihtoehdoksesi jotakin vanhaa opiskelualaasi ja sen työpaikkaa, josta olet jo kasvanut taidoissa ohitse, niin että se on kuin olisit tylsään kammioon kahd´ledittuna, ja se sen vapaudensijasta, mitä muuten elämääsi saisit, niin silloin tulee vatsakipua moista ikävää vaihtoehtoa ajatellessa, ja koska se on jotenkin alempana kuin tasosi, niin alavatsaan, ja jumiutuneempaa, niin oikealle puolen. Eli auttaisi pitää ammatilliset näkymätavarina, kiehtovina, kyllin vaativan tasoisina ja antoisian, elämänmakuisina itsellesi ja tulevaisuuttasi silmällä pitäen.
B545. Kakkapöpöjä ympäriinsä ja antiseptisyyden sijasta lämmintä ilmaa ihon luona
Tarvitsee varoa pakkasvaurioita, sillä kuolio voi kai tuntua kakkapöpöinä.
Kspakkasvauriot, ja kuolio
maanantai 23. lokakuuta 2017
B544. Mahakatarri ja ei-niin-rasvainen ruokaympyrän mukainen ruokavalio
9.7.2019 Joskus kuulin, että mahakatarria sairastavat etenkin Katariina-nimiset. Voiko olla, että Katariina tekee teoriaperspektiivin, joka ei mene yhteisiö tekemisiö kohti vaan on vastauksena johonkin toisen kysymykseen ja jää muualle ja toinen ei tykkää, kun siihen ei tulekaan vastausta oho, ei näitä, tms kun teoriaperpektiivi ei ole yhdessä tehtävään liittyvä, ja että nimen ri-tavusta jotenkin johtuu, että lähipiiriin tuppaa jäämään ihmisiä, joilla on ihan eri kiinnostuksenkohteet, on oikeasti riitaisammat välit ja se jotenkin sointuu nimeen tai nimen viittaukseen ristiin turvautumiseen, eli sellainen erilaisuus ei kai ole lähipiiriä valittaessa sopivaa, vaan tarttis olla enemmän samanhenkiset, hengenheimolaiset.
B543. Metabolia sotki syksyllä ja Suomen ilmastoon sopeutuneen tavalla eläminen
lauantai 21. lokakuuta 2017
B542. Kuntopyörän sijasta kävelyä ja rappusia ym kuntoilua
B541. Kivut ja veden juominen
Kai myös, jos kehossa on jokin aina tai esim. hapanta mahassa, mikä pitäisi laimentaa, niin siihen pitää juoda paljon vettä tms.
keskiviikko 18. lokakuuta 2017
B540. Raskausajan pahoinvointi ja pikkulasten vanhempien arjen parantaminen
sunnuntai 15. lokakuuta 2017
B539. "Hullut päivät" ja lehtien putoaminen tms
torstai 12. lokakuuta 2017
B538. Elinsiirrot ja elämäntaitojen opettelu
Mutta jos siis ajattelisi elinsiirtoja tämän perusteella,mitä olen oppinut parantamisesta, tai mitä nämä vaikutelmat nyt ovat, niin kunkin ihmisen elimistö ja elimet ovat sopeutuneet tietynlaiseen elämään. Ne kantavat sen rasitteita, tuovat sen vireen, sen energisyyden, sen säätymisen elämään tietyllä tavalla. Ja nämä erot elämäntavoissa ovat pitkälti samaa kuin elämänviisauden erot: eri ihmiset elävät eri tavoin, heillä on eri elämänviisaus tai eri määrä elämänviisautta jolla kantaa yli elämänsä niin hyvien kuin hankalienkin puolien. Tässä isompi kaasujalka sopii toiselle ja taitamattomammalle taas vähäisempi kaasu, niin, ettei ole ihan selvää, että taitavamman elin olisi parempi, vaan voi olla, ettäjonkun rasittavaa elämää elävän elimet olisivat säätyneet kantamaan vahvemmin yli karikoiden. Mutta kumminkin, jos elinsiirrossa saatu elin on toisenlaiseen elämäntapaan säätynyt, niin olisi kai hyvä tuntea sitäkin elämäntapaa, ja sekä omansa että tuon toisen että yhteisön elämäntavan elämänviisautta, sen perusteluja, jolla sen hyvät puolet oppia, ja niin ehkä osata paremmin säätää uusi elin kehonsa kokonaisuuden osaksi.
13.2.2019 Siirretyn elimen täytyisi pysyä elossa ja toimia hyvin uudessa kehossa. Perustapa, millä elimet kai elävät, on niiden aiemman ihmisen pitkäaikaisten elinympräsitöjen säiden ja luonnon vire, millä se on elävöittävä ja elinvoimainen. Sitä virettä siis jos olisi elimen uudella omistajalla, niin siirretty elin kenties sen myötä toimisi paremmin ja olisi jokin yhteinen vire uuden kehon ja uuden ihmisen elämäntavan kanssa.
keskiviikko 11. lokakuuta 2017
B537. Sairaala ja terveyskeskus eri paikkoihin
lauantai 30. syyskuuta 2017
B536. Sairastelevat tuttavat ja tästä blogista tiedottaminen
perjantai 29. syyskuuta 2017
B535. Ihmeparannusohjeyritelmä XLV * Taitava lääkäri? kuva
Luen kirjaa kuuluisan runoilija Eino Leinon elämästä. Siinä mainitaan, että hän oli kymmenlapsisen perheen nuorin. Jonkin matkaa luettuani törmäsin kuvaan, joka kuulemma oli yhdestä hänen vlejestään, mutta joka jotenkin toi mieleen sen, millainen vaikutelma minulla oli sen henkilön olemuksesta, jonka sanotttiin voineen parantaa kaikki sairaat minuutissa tai kahdessa, kun n'm' vain näkivät hänet. Mutten nyt sitten tiedä lääkäreistä, varmaan monella olisi sellaista vaikutetta, ei tämä niin tarkkaan samanlainen kuva ollut, mutta toi mieleen samaa. Koulutettu tyyliu on kenties kommunikaatiota varten ja tiedostava aura parantamista varten. Pysty nenä voisi olla kiinnostusta henkiparantamiseen yms tehokkaisiin kauniisiin arantamismenetelmiin. Nimeksi sanottiin O.A.E.Lönnbohm (1856 - 1927) ja käytti kuulemma mielellään isänsä Mustos-nimeä. Kun näytin kuvan parantamisesta harrastuneelle japaninpystykorvalleni (9v. uros, valkoinen, nimeltään Vaapukka eli Vompsu), niin se tuumi tuon miehen hahmottaneen ainakin monet sairauksien syyt myrkytyksinÄ: jollakin perspektiivillä toinen myrkyttää ihmisen kai kuin aikuisen perspektiivi käy olemuksestaan yli lapsen tyylin ja elämisentavan. Ihmisistä tuntui olevcan tärkeää havaita, keihin sinut itsesi samaistetaan ja miksi: heiltä tulee vaikutteita vaivaksi asti, vaikket olisi yhtään samanlainen kuin he.
Voikohan olla, että jos ihmisille tulee muiden perspektiivejä arjessaan, niin ne tulevat vähän kuin variksen perspektiivin jokin laatikkomainen osa? Varis on kai ihmisharrastunut. Haluaako se kertoa tästä? Vai olettaako se, etteivät ihmiset ole kiinnostuneet siitä ja jää pois silloinkin, kun ihmisten ja pikkulintujen puolesta sille olisi tilaus jutella ihmisten kanssa ja pitää seuraa?
Joskus, kun on tekemisissä eri tavoin harrastuneen ihmisen kanssa, niin jälkikäteen, kun yrittää tehdä omia juttujaan, niin tulee tuo toisen ihmisen perspektiiviä ja hänen vaikutettaan omien juttujen tilalle eikä saa omia juttuja tehtyä vaan menee päivä pilalle. Johtuuko se siitä, että tuosta toisesta nuo minun kiinnostuksenkohteeni ovat vähempiarvoisia, eivät tarpeen, eivät huomion kohteiksi kelvollisia, kun taas hän itse muka on ja hänen työnsä ym tylsä on muka kiehtova maailma. Mutta miksi jää tuollainen fiksaatio tai yhteen kytkettynä oleminen? Paljon taitamattomampien perspektiivit jäävät kai sillä tavoin vainoamaan, jos joku, jolle tavallaan pitää seuraa, vaikkapa etäältäkin, olettaa sinun olevan heidän kanssaan samantasoinen, samanlainen, samanlaista elämää elävä, saman elämänpiirin jakava ja jakavan saman näkökulman elämään. Niin kai olettaa heidän perheensä ja se, joka epähuomiossa luuli teitä samantasoisiksi, sopiviksi juttutovereiksi ja elämänpiiriä jakamaan, eli kenties joku, jonka kanssa tulet toimeen tähtitieteellisesti paremmin, niin, että sen rippeetkin ovat ihan liikaa noiden huonompitasoisten kanssa.
30.9.2017 Siitä kai tuo vaikutelma tuli, kun tuo ryhti on kuin jonkin sortin tiennäyttäjän terveisiin elämäntapoihin liittyvässä aihepirissä. Nin kuin että on taitavampi niissä kuin ympäristönsä ja tuppaa näyttämään niiden alalla mallia, vaikkeivät muut häntä keskushenkilönä pitäisi. Ja sitten tuo aihe tarkemmin katsottuna vaikuttaa lääketieteeltä eikä juuri terveiltä elämäntavoilta.
Pitää etäiset välit, asiakommunikaation tasolla, jottei tule tartuntoja. Ei ole möhö eikä seuraan juuttuva.
Vaikutteita ei saa ottaa ainakaan tavalliseen tapaan tai matkia elämäntapaa häneltä, sillä hän on kai ollut kamalasti tekemisissä sairaiden kanssa, joten siitä voi sairastua vaikka mihin. Hän koko ajan itse yrittää olla sairastumatta muiden mukana tai näiden perspektiivien puutteisiin oman elämänsä rasituksissa.
Muttei tuossa kyllä sanottu häntä lääkäriksi. Oli vain niin lääkärin mieleen tuova kuva. Kerrottiin, että hän oi sanomalehtimiehenä Hämeenlinnassa ja sitten muutti koulutarkastajaksi Kuopioon.
23.11.2019 Kun kuulin kerrottavan taitavasta lääkäristä, joka aikanaan kai paransi kaikki jotka hänet näkivät minuutissa tai sinne päin, niin kuulemma paransi kaikki hänen luokseen tulleet potilaat, jotka olivat suomalaisia ja kentie svenäläisiä, mutta sitten ulkomaalaisia ei osannut parantaa, koska nämä halusivat edelleen elää oman maansa tavalla eikä sen kulttuuri ollut suuntautunut terveisiin elämäntapoihin eikä tervehenkisyyteen päin ainakaan niin paljon ja samaan tapaan kuin suomalainen kulttuuri, ja niin he eivät siis omanneets itä terveiden elämäntapojen osaamista, jonka varassa suomalaiset paranivat, ja hän taas ei tuntenut vieraita kulttuureja kyllin hyvin. Ja niin syntyi ajatus, että tarvitaan kirjoituksia terveistä elämäntavoista ja tervehenkisestä yhteiskunnasta sekä parannusohjeita kirjoitetussa muodossa, jotta ne voitasiiin kääntää ja sitten toisessa maassa sairaanhoitajat tms osaavaiset miettiä, että miten niitä saataisiin sovellettua onnistuneesti siinä maassa. Ja tämän projektin osaksi minut kai lapsena haluttiin saada värvättyä, ja näköjään värvättiinkin, vaikken niin isoksi urakkaa olettanut vaan osuuteni pieneksi.
maanantai 25. syyskuuta 2017
B534. Sairaanhoidon epävarmuus ja paljon vanhemmat lääkäri & sairaanhoitaja
tiistai 12. syyskuuta 2017
B533. Kivut liikkeelle lähtiessä ja liikunnallisempi vire & paljon lisää reipasta liikuntaa
torstai 31. elokuuta 2017
B532. Syyhyävät jalat ym elo-syyskuussa ja talvilämpimät sisätilat
tiistai 22. elokuuta 2017
B531. Ambulansseista, sairaanhoidosta yms
Ambulanssien hyvä puoli oli, että yrittivät hoitaaja uskoivat hoitokeinojensa olevan hyvät. Mieleen jää, että miksi sitten sairaaloista ja lääketieteestä ei jää niin hyvä mieli. Siksi, että asia on potilaan näkövinkkelistä erilainen. Kaikki eivät ole taitavia parantamaan, mutta hyvä yrityskin on usein arvokas. Mutta jos huono parantamaan ottaa totalitaarisen vallan väittäen että vuosikymmeniä elämäntaitojaan harjaannuttaneen omat hoitokeinot, omat parantajantaidot muka ovat vastuuntunnotonta puppua, niin himma menee pieleen, sillä kyllä pitäisi olla oikeus parantua, vaikka olisi taitavampi parantamaan omalla tavallaan kuin lääkä'rinsä. Kaikki tuollaiset taidot eivät ole varsinaisesti parantajantaitoja vaan vaikkapa näkemystä hyvästä lähestymistavasta tai sosiaalista silmää, että kuka on oikeasti taitava.
maanantai 21. elokuuta 2017
B530. Pyörätuolin rakenteesta
lauantai 19. elokuuta 2017
B529. Rikollisuutta valtavasti elinympäristössä ja itselle & idoleille paljon alhaisempi asema
keskiviikko 16. elokuuta 2017
B528. Vähentävätkö lukulasit liikunnallisuutta?
B527. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIV * Altistavien tekijöiden karsiminen
"Joskus köy jotakin ikävää, jos olisi pitänyt mennä tiettyä uomaa
jossakin tietyssä asiassa,muttei sitten mennytkään, vaikka muut
luulivat, että menet lä'hes varmasti. Näytät lukemishenkiseltä. Oletko
luvannut lukea jonkin tekstia tai jotakin lehteä, mikä muille olisi
ollut aika helppo urakka , tai oletko huomannut, että jonkin
tietyntyyppisen lukeminen tuo nihkeyttä, sujumattomuutta,
huono-onnisuutta, pakkoja yms eli se olisi pitänyt jättää lukemisista
kai kokonaan pois, vaikka muuten olisi mielenkiintoinen tai
hyödyllinen.
Mites olisi porkkana ja punainen maito, ja jos olet ystävällisissä
väleissä hyönteisten kanssa niin tämän vuoden hunaja myös? Mutten
ruuista tiedä.
Nuo arviot siis peräisin siitä, kun olen yrittänyt ratkoa ongelmia,
joista olen liian pihalla ja silloin on pitänyt mennä aavistusten
myötä, tuskin havaittujen mukamas aaiheeseen liittymättömien efektien
huomioon ottamisen tietä, kuin muiden ohjaamana tai vaaroja
aavistellen ja pärjäämistä varmistellen."
perjantai 11. elokuuta 2017
B526. Stafylokokki-ruokamyrkytysbakteeri ja vajuuttuneen ruokakauppiaan tyyli
Siis et saa ajatella kylläistä, jolla keho kovin lämmin, rasvaista syönyttä, kuumaa tai kiehuvaa ruokaa tms. Jos ruokaa haet, niin ehkä viilenneet keitetyt vihannekset.
torstai 10. elokuuta 2017
B525. Afrikkalaisten tyhmyys ja viileänpuoleinen keho & maisemakatseen tarkkuus
Itse ajattelua oppii ajattelukurssistani http://quickerlearning.blogspot.fi . Kurssin opiskeltuaan olisi hyvä lukea uuden taitotason mukaisia perusoppikirjoja ym laajempaa sivistystä.
Kehon lämpötilaan ja oloon sekäliikkumiseen ja käsityskykyyn vaikuttaa myös ruokavalio, jota pitäisi kopioida tropiikista sieltä, missä ihmisillä on hyvä ymmärrys, kuten Intia, jotkut arabimaat ja kai Brasilia.
Luonto on tärkeä terveiden elämäntapojen ja luonnollisten tekemisentapojen malli, esim. katselemisen ja liikkumisen. Suomessa, missä perinteisesti on luonto toiminut tähän tapaan mallina onnistuneesti, on ihailtu linnunlaulua ja luonnon visuaalista kauneutta. Afrikassa puolestaan apinat kuulostavat vallanneen luonnon paikan, vaikka ovat kaikista ihmismäisimpiä, ihmismäisempiä vielä kuin lemmikkieläimet ja kotieläimet. Siksi villiä luontoa pitäisi ihailla erikseen, mm lintuja ja kaikenlaista kaunista sekä säiden tenhoa.
sunnuntai 6. elokuuta 2017
B524. Sotilaan sulauttaminen rauhanajan yhteiskuntaan ja siviiliharrastukset & yleissivistävä lukeminen
maanantai 31. heinäkuuta 2017
B523. Laihduttajan & laihduttaneen huono mieliala ja villavaatteet
Energianpuute on eri juttu kuina terian koko. Vaikka söisi vähän, niin olisi syötävä monipulisesti, myös tuoreita vihanneksia ja myös jotakin kyllin tuhtia kuen jotakin lihaa. Jos on kropassa uuvutettu olo, niin jollei halua syödä ateriaa, niin pitäisi haukata kumminkin edes hiukan jotakin, jotta hankalimmasta pääsee keho ylitse. Energianpuutetta ei saisi olal niin paljon, että muut tekemiset kärsivät, sillä ne myös tuovat voimia ja elämänsisältöä Ei ole hyvä muuttua ihan vain ruokakeskeisesti elämästä nauttivaksi.
Vuodenaikakirjoituksestani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html maaliskuun lopulta
"Kun keväällä tulee valosta, lämmöstä, lumen sulamisesta, lisääntyvistä elämänmahdollisuuksista ja linnunlaulusta elävöitynyt olo, niin luonnostaan tarvitsee vähemmän ruokaa. Jotkut ihmiset lihoavat talveksi ja silloin osa läskistä on talven pakkasia varten, samoin osa ruuasta ja ruuantuomasta lämpöisyydestä. Keväällä kun miettii säitä pari viikkoa eteenpäin ja miten niissä säissä olisi mukava elellä, miten tuhti olo ruuasta, miten lämpöinen, miten paljon tuoreita hedelmiä yms, ja mikä taas on talvivaraa, josta hyvin voi nyt luopua, niin silloin kai talven lihavuus, jos sitä on, on ylimääräistä ja saa kulua pois päivän askareissa, ihan jo erikseen laihduttamattakin, kuin tuhdimman aterian tarpeen korvikkeena, niin kun jatkossa kumminkin on lämpimämmät säät, niin ei läskiä tai tuhteja aterioita enää tarvita vaan pääasia on kevään vireen tavoittaminen ja säätyminen vähitellen kesään päin."
Lämpöä tuottaa myös reipas liikunta, etenkin rehkiminen. Laihempien kuuluukin liikkua enemmän ja urheilullisemmin kuin aiemmin lihavina.
keskiviikko 26. heinäkuuta 2017
B522. Epäonni lääketieteessä ja nojautumiskohteiden vaihtaminen henkilöistä hengellisyyteen, luontoon jne
13.1.2019 Ja liikunnasta saatavaan käsitykseen terveistä elämäntavoista, sekä elinvoimaiosuuteen.
sunnuntai 23. heinäkuuta 2017
B521. Suuri epäonni ja haaveidensa seuraaminen
lauantai 15. heinäkuuta 2017
B520. Portugalilaisten huono olo ja elämäntapakorjaukset merellä
Toinen on tuo, että Portugaliin tulevat laivat kai usein Ransakan rannikkoa pitkin eikä Espanjan tai ainakin laivojen miehistön ilmastohaasteet liittyvät yleensä ilmaston vaihtamiseen, ja niin ne kai useimmiten liittyvät Ranskan ilmastoon ja Ranskan rannikon elämänrytmiin eikä Espanjan, joten sopiva vertailukohta portugalilaisille olisi Ranskan rannikkoseutu eikä Espanja, vaikka Espanja siinä vieressä onkin.
Ainakin lämmönsäätelyä voi oppiapaikallisten puiden ja kenties pensaiden tyylistä. Rannikolla luulisi olevan myös merelliseen elämäntapaan liittyviä puita ja pensaita. Jos olisi sellaisesta oksa, vanha lehdetön oksa käy, vaikkei siinä olisi kuorta, niin sellainen vaikkapa seinällä koristeena tai muuten näkyvillä vähän kuin koristeena voisi opettaa parempi ilmastoon sopivia elämäntapoja.
26.7.2017 Laiskasti elämisen tuomaan huonoon oloon auttaa yleensä liikunnan makuinen liikunta, esim. 3 min liikunnallisesti + käyntiin lähtö vaihe sitä ennen kenties 5 min, mutta liikuntaa lähiaikoina liikunnallisuuteen upoten harrastettua kenties lähes heti. Mutta muistettava, että seksi ei ole liikuntaa vaan liikunnassa keskitytään siihen, miten itse voisi hyvällä tavalla liikkua , ja siinä oppii liikkumisen taitoja, kun taas seksissä tulee vaikutteita sosiaalisesti ja seksuaalisesti ja ihmissuhdeasiat pyöriä mielessä, mikä ei ole liikuntaan keskittymistä.
19.8.2020 Muutama kostea meriruoko viihtyisyyttä tuomassa koristeena laivalla tms.
B519. Lehmille paremmat liikkeet ja männynoksat & niittykukat malleina
Katso lehmälle opettamisesta http://kokonaiskuvat.blogspot.fi/2017/07/lehmille-paremmat-liikkeet.html
Kenties linnut voisi saada neuvomaan tämän lehmille.
maanantai 10. heinäkuuta 2017
B518. Onnettomuusalttius helteellä ja pikkutarkan objektiivisen perspektiivin käyttö siinä mitä on jo tehnyt
Tai sitten siitä, että helteellä tai lämpimällä kesäsäällä puuhatessaan käyttää arkijärkistä tai tunteenomaista muistia siinä, mitäon jo tehnyt, etenkin tarkistanut, sillä siinä ok-merkki on samantapainen kuin helteen tuoma ilmapiiri, ja niin luulee huoletineensa jonkin jo kunnolla, kun se on joko huonosti tehty tai jäänyt väliin. Siksi pitäisi lämpimällä kesäsäällä ja helteellä tehdä muistiinmerkinnä tpikkutarkan objektiivisen teoriaperspektiivin takaan ja olla erityisen tarkka siinä, ettei hyväksy hellemäisiä merkintöjä vaan huolehtii kaiken varmasti.
Esim. huomiokyvyn puutteet autolla ajaessa. Autolla ajaessa muiden käsitys maisemasta voi olla leppoisa kuin ajajan "maisema ok"-havainto hetki sitten itselleen - paitsi, ettei hän katsonutkaan vaan huomio oli sumuinen helteestä ja niin olisi pitänyt katsoa uudestaan oikein yrittämällä, skarppaamalla, muttei kenties sitä tehnyt, kun muiden "ok"-tyylinen hellesääkäsitys tulikin maiseman kohdalle, vaikkei itse ajattele hellettä niin. Ei siis ole helteen merkintä vaan hellesään elämän merkintä lähinnä kai muiden ilmapiiri, joka on samantyylisesti maisemassa kuin "ok, katsoin jo ja hyvin menee"-merkintä ajajalla, joka yrittää käyttä arkijärkeä ja luonnostaan tulevia tunnemerkintöjä havaintojen varmuudesta, vaaratilanteista yms.
B517. Hyönteisten puremat ja armostava hyväntahtoisuus mutta purreeseen yksilöön etäiset välit
Jos jokin hyönteinen puree, niin paljon etäisemmät välit puurreeseen yksilöön, etenkin pureman osalta, vähentävät pureman taipumusta kasvaa isoksi ja vaivata.
B516. Lehmien utaretulehdus ja piharatamon lehti
En nyt tätäkään tiedä,mutta auttaisiko lehmän utaretulehdukseen, jos se saisi haistaa (pinta kenties lehdestä rikki) ja maistaa piharatamon lehteä, syödäkin sen hetkellä, jolloin ei ole muuten syömässä?
22.5.2019 Tai että lehmä söisi tuoretta valkoapilaa.
30.1.2021 Auttausikohan utaretulehdukseen se, ettei lehmä saisi ollenkaan likaista heinää tms loskaista, tallattua tms?
28.8.2021 Auttaisikohan utatetulehdukseen, jos lehmä söisi tavallista piharuohoa? Kuuluisikohan se lehmän tavalliseen ruokavalioon, esim matkan varrella?
sunnuntai 9. heinäkuuta 2017
B515. Matkapahoinvointi ja pulkkamäki & seisoskelu
Voisi kanssa olla, että jos kävelee ihan suoraan autoon tai bussiin, niin on kävelymoodi jotenkin jäänyt päälle, ja kun sitten bussi tai auto huojuu ja kääntyilee heti perään, niin se jotenkin sekoittuu kävelemisen tuntemuksiin. Siksi pitäisi kai seisoskella hetki ennen bussiin tai autoon nousemista, jotta vertaa seisoskeluun eikä kävelemiseen. Seisominen ei ole yhtä hyvä kuin seisoskelu, koska siinä ei saa yhtä lailla virikkeitä katsellen ja lihastuntemuksen, sosiaalisuudellakin ja toimeliaisuuden halulla, mitä tarvitaan, kun bussissa katselee maisemia, mikä on perinteinen keino voittaa matkapahoinvointi.
B514. Lasten "kiinalaistuminen" ja esikuviksi laitetut aikuiset paljon vähemmän dominanteiksi
Kanssa josäiti käyttä terminologista tyyliä, jotta lapsi miettisi itse eikä kopioisi, niin sellaisia viestejä ei saa laittaa ihan lähelle lasta muttei kauaksikaan, vaan lapsen pitäis saada tehdä oma versio kostakin ajatuksesta, tekemisestä jne sen etäisyyden sisäpuolella hyvin, jolle terminologinen viesti, kenties suoran käöden ojentaman päähän, on "ajatuskuplassa" äidin sijoittama. Toisaalta viestiä ei saa jättä niin kauaksi, että lapsi joutuu ymmärtääkseen kopioimaan sen lähelleen, jolloin myös jää ilman omaa versiota. Sama juttu kouluopin suhteen.
29.7.2017 Kanssa noin 14-vuotiailla teineillä on kai taipumusta olla osaamattomia, mukamas kuin oma arkijärki ei kokemattomalla toimisi vaan tarvitsisi lisäät ietoa ja taitoa, mutta kyse on kai siitä, että jostakin tulee lättänä perspektiivi, jokajumittaa järjen, lätistää havaintokyvyn heikoksi lähes olemattomiin ja tekee riippuvaiseksi toisten siivellä tekemisestä. Tuo on kai aikuisten maailmankuvan perustietojen perspektiivi, joak ensi kertaa siinä iässä tulee mukaan. Se myös kuuluisi etäämmäs ja lähelle oma ymmärrys ja oma arkijärki, omat tekemiset ja oma arkijärkinen havaintokyky. Sopiva etäisyys lienee noin metrin päässä etuviistossa, hiuka yläviistossa.
B513. Ihmeparannusohjeyritelmä XLIII * Hahmota vaivasi vain sinulta löytyväksi
torstai 6. heinäkuuta 2017
B512. Vanhuksen tai merkkihenkilön huono-onnisuus ja juhliminen & näyttävyys
Jos hienommat vaatteet tuntuvat liian jäykältä kaavalta tai vierailta itselle tyyliltään, niin voi taitava mieskin oppia aika vähällä ompelemaan itse vaatteita itselleen haaveensa oppainaan laatimani helpon ompeluohjeen avulla: http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/03/vaatteiden-ompelemisesta-ilman-kaavoja.html . Hintaa noille yleensä tulee halvahkon kaupan vaatteen verran, mutta kannattaa huomioida mitä kaikkea tarvitsee ja miten paljon (määrät kannattaa yleensä arvioida 10% - 20% isommiksi, jotta pikkuvirheet eivät pakota ostamaan uutta erää) ja mitä ne yhteensä maksavat ja onko tulos silloin toivottu.
Ruuanlaitossa parempaa ruokaa samalla hinnalla samoista aineista: http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/04/ruuanlaitosta.html .
8.7.2020 Huono-onnisuus syntymäpäivän, esim. pyöreiden vuosikymmenten lähetessä voi kai liittyäs iihen, että jotkut muistavat sinua etäämpänä, olet kenties heille jokin esikuva tai jonkinlainen merkkihenkilö enemmän kuin uskoitkaan, esim. nuoremmalle polevlle, joka ei ole niin osaavainen samoissa asioissa. Tai sitten voi olla, että olet muuten arvioinut asemasi väärin, esim. joidenkin kauempien ihmisten suhteen.
keskiviikko 5. heinäkuuta 2017
B511. Pölykeuhko ja liman yskiminen & sen hahmottaminen vain omaksi vaivaksi
Joissakin arabimaissa on kai pölypilviä. Arabeilla siis varmaankin olisi kulttuurillista viisautta, mitä pölyn kanssa tehdä.
torstai 29. kesäkuuta 2017
B510. Ihmeparannusohjeyritelmä XLII * Krishnan kuvat
B509. Ihmeparannusohjeyritelmä XLI * Tervehdyttävät elämän uomat
B508. Ihmeparannusohjeyritelmä XL * Mielikuvat terveestä ja pian tervehtyvästä haavan seudusta
sunnuntai 25. kesäkuuta 2017
B507. Niskan taivutus liian taakse ja eteenpäin käpertyminen
lauantai 24. kesäkuuta 2017
B506. Silmät seisoo päässä ja huomio vasempaan käteen
keskiviikko 21. kesäkuuta 2017
B505. Synnytyksen jälkeiset yms
Napanuora on ollut tapana katkaista ja laittaa sen pätkiin solmut, mutta mitä tapahtuisi, jos vauva varovasti vetäisi napanuorasta? Voisiko se lähteä jotenkin luonnollisella tavalla irti, jos äiti on tajunnut, että hyvä, nyt on vauva syntynyt, ei ole enää mahassa, ei ole mahan tarpeen olla entisellä tavalla?
Vatsanseudun ja äidin olisi kai jotenkin toivuttava fyysisesti. Siihen on kai jokin vaistoluonnon mukainen tapa. Auttaisiko, jos olisi tuoreita lehtiä, jotka tuovat luonnon mieleen, ja niitä antaisi muutaman tai kourallisen äidin vatsan päälle, olisi tuoksukin niistä, niin olisiko helpompi olla oikealla tavalla? Jotenkin viisas. (Talvella puolukalla on vihreöt pyöreäreunaiset lehdethangen alla. Mänty taas opettaa, jos on taipumusta epäonnistumisiin ta huonoon taitotasoon, eli mänty voisi tässä olla parempi kuin kuusi.)
* * *
Oisko luonnollinen synnytysasento niin kuin rinteessä? Pää ylärinteessä ja painovoima osin vetäisi lasta laspäin ja osin ponnistaisi. Rinteen kaltevuus luokkaa 30 astetta (20-60 astetta sen mukaan mikä tuntuu oikealta äidistä). Rinne voisi olla epätasainen, esim. pieni hylly peffalle, pyöreät painaumat tai hyllyt kantapäille tms
Minulla on vaikutelma, ettei kohtu alatilassa ole helpointa synnyttää, vaan kohtu ylhäällä tai keskellä toimii vatsan seudun lihaksisto luonnollisimmin.
Synnytys on äidille fyysinen haaste ja vain hänellä itsellään tiettynä hetkenä, hän itse nousee sen haasteiden tasalle, eikä niin, että synnytyksessä avustava tai läheinen voisi tuputtaa että tukeudu nyt tuohon naishenkilöön, kun onhan hän synnyttänyt lapsensa aikanaan, sillä eihän tuo toinen juuri silloin synnytä eikä hän oppinut kaikkea mahdollista eri ihmisten synnytyksistä. Epäliikunnallinen, istumatyötä tekevä, järkimoodiin erikoistunut keskustelevainen ihminen ei ole ollenkaan viisas kropaltaan tai tilanteiden huomioimisessa, eikä ole kituuttaja tai nipo taitava myöskään, eikä lakihenkinen. Ainoa, mihin voi fyysisesti tukea on oma liikunnan harrastus, oman kropan tuntremukset ja oma ymmärrys kehon toiminnasta. Mallia voi ottaa vain liikunnallisesti lahjakkaista, ei esim musita synnyttäjistä, sillä heidän kroppansa tyyppi on toisenlainen ja samoin heidän mielenlaatunsa, mikä vaikuttaa esim. lihasten kireyteen, venyvyyteen, tempoon, voimiin, yrittämisen tavan viisauteen, toisten huomioimisen tapaan jne. Synnytys on mitä luultavimmin haaste, jonka tasalle kasvetaan kuuntelemalla kehon tuntemuksia liikuntaharrastuksen tapaan, siis rakennetaan elämän perustaitojen varaan, ei erityisten synnytysharjoitteluiden.
* * *
29.11.2019 En tuota tiedä, miten synnytykjsen jälkeisten ja napanuoran kanssa tehdään, mutta jos lapsen tai eläimen pennun synnyttyä äiti tai emo miettisi vahvan kokemuksellisesti, ettöä (aiemmin oli vatsassa tuo mutta) nyt on lapsi/pentu tuossa maailmassa jo, elää vahvasti koettuna, niin ymmärtäisikö silloin äidin/emon luonto, jos terveesti elämisen on ottanut tavoitteekseen, että miten keho parhaiten tekee jälkeisten ja napanuoran kanssa...
B504. Sokeritauti ja ettei samaistu ruokakeskeisiin
12. Sokeritauti ja positiivinen asenne luonnollisiin virikkeisiin
http://parantamisesta.blogspot.fi/2013/01/sokeritauti-ja-virikkeiden-paljous.html
Se on hyvä ohje terveenä pysymiseen ylipäätään ja siksi kirjoitan muut sokeritautia koskevat huomiot tähän erikseen.
Jos sokeritauti huonontaa näköä, niin kiinnitä huomiota siihen, oletko parhaillaan samaistunut johonkuhun tai joihinkin, jotka juuri istuvat syömässä tai pohtivat, söisivätkö tänään jäätelöä, kääretorttua tms sokeripitoista. Jos ihminen pitää herkuista, niin hän saattaa olla osan aikaa herkkujen syömisen tuokioon keskittynyt, siis huomio vain lähialueella ja ruokatuntemuksissa, mikä kauemmas katsovalle näyttäytyy kauemmas ulottuvan huomion puutteena. Eli jos näkö kärsii sokeritaudista, niin pitäisi samaistua toimeliaisiin eikä sokeritautia tai ruokaa miettiviin tai syötyään istuskeleviin ja seuraa pitäviin.
Makeate syödessä ei saa unohtaa vihanneksia ja kunnon ruokaa. Yleensä makea kuuluu jälkiruuaksi, mutta jos olo kaipaa, niin voi sen jälkeenkin haukata hedelmää, voileipää, juotavaa, tms.
Jos jokin ruoka on kehno, jätä se syömättä.
25.6.2018 Liikuntaa vikkelästi niin, että on pirteämpi eikä muumimainen, samoin terveet elämäntavat vähän niin kuin sää vaatii säätämistä ja vaihtelun ja toiminnan halu. Kuulostele ruoka-aineita terveellisen ruuan hakemisen tapaan, että mikä tuo hyvä päivän, virkeän ja luonnollisen hyväntuulisen toimeliaan, eikä niin kuin kahvi ja pulla tms. Selkeä pää ainakin aika ison osan ajasta, niin kuin viileämmällä säällä ulkoillessa tms, eikä niin kuin painaisi pois mielestään,e ttä en kestä - voi kai ajatella enemmän perustason asioita, jotka ovat hyväätekeviä eivätkä niin vaarallisia, ovat tervehenkisesti kunnollisia.
22.3.2019 Makeaa ei saa syödä etenkään erityisen paljoa silloin, kun tekee jotakin kovin positiivisena pidettyä vaikkapa laulaa, vaan positiivinen on jo sinällään vähän kuin makea ja makeaa sopii syödä erityisen paljon, kun on jokin ikävä juttu, jonka vuoksi ikään kuin jysähtää alas tavanomaisesta elämästään, syödä tavanomaista tasoaan tavoittaakseen.
Pitäisi myös huolehtia tavanomaisesta kehon olojen säätelystä kuten riittävä tuuletus, ettei keho ole liian lämmin, ettei syö etenkään huonoa ruokaa liikaa, ettei ole ylen määrin huomio ruuassa ruuan jälkeen etenkään, jos ruoa oli huonoa tai toi öklön olon, vaan yrittää silloin, jos se ei sulaisi niin vikkelään, mikä kai tarkoittaa, ettei ruokaan mahassa saa silloin tarrata ja imeä. Jos ruuassa oli vikaa tai sitä söi ihan liikaa jotta se sulaisi ennen kuin menee pilalle, niin yleensä tarvitsee siksi paljon enemmän vettä laimentaakseen ruuan huonot ainekset,myrkyt tms.
25.1.2020 Nettiuutisissa oli kuvitettu juttu jonkun pojan liian alhaisen verensokerin haistavasta hypokoirasta. Kuvista sai vaikutelman, että sokeritautikohtaus on samantunnelmainen kuin jos lapsen tai nuoren vanhempi, lähipiiri, opetus- tai hoitohenkilökunta tekee jotakin tuon lapsen tai nuoren elämän kannalta epäviisasta ja sivistymätöntä, jättää nuoren vaille elämänviisauden ja sivistyksen suojaa sekä itsenäiseen elämään tilaa. Siksi sivistystason nosta kaikessa meiningissä ihan sivistyneeksi ja viisaaksi, elämänviisaaksi ja tervehenkiseksi, suurempia taitotasoja ja tunteidenmukaisuutta sekä yksilönvapautta kohtaa suvaitsevaksi mutta tervehenkisyyttä puoltavaksi voisi kenties auttaa lasten ja nuorten diabetekseen.
26.1.2020 Terveellinen ruoka on kai sellaista, mikä auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Muistaakseni, jos porkkanaa tai ruisleipää pureskelee pitkään, niin se tuo makean tunteen suuhun. Terveellisestä ruokavaliosta saa paremmin itselleen sopivan, jos noudattaa ruokaympyrää: kustakin viidestä ruoka-aineryhmästä joka aterialla jotakin ja tarkat määrät määrää se, mikä tuntuu hyvältä ja tuo jatksavaisyuuden seuraavilsi tunneiksi ja pitää terveenä & hyvinvoivana.
maanantai 19. kesäkuuta 2017
B503. Salmonella ja mieti punaista lihaa & kanojen elämää kanalassa
B502. Intian sairaudet ja lähestymistavan elinvoimaisuuden vaaliminen
Oman osaamisen eri puolissa voi olla näitä eri verran. Esim. hyvänä päivänään tuumii, että tänään voinhan vaikka mitä, vaikka tuon ja ensin noita ja sitten noita ja näinhän saan ne luonnistumaan mainiosti, vaikka huonona päivänä olisin ollut elämänviisaudessa liian kömpelö j huomaamaton. Mutta tämä vaatii tervettä järkeä tuekseen, esim. ajattelukurssini http://pikakoulu.blogspot.fi tai engl. käännös http://quickerlearning.blogspot.fi ja terveiden elämäntapojenohjeitani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html ja engl. käännös alkuosasta http://finnishskills.blogspot.
Intialaisienolemuksesta tuli mieleeni, että auttaisiko oloa lisätä ruokavalioon joskus hiukan (brasilialaisia?) tacolastuja, jotakin pähkinää ja suomalaisen tyyppistä aika tavallista tummanpuoleista suhtkoht kurttuista lehtisalaattia tms?
Brasilialainen: taitava, pähkinä: elämän koettelemuksen tapainen, suomalainen salaatti: taidolla, elinvoimalla, elämänviisaudella ja tervehenkisyydellä elämän koettelemuksista huolimatta hyvää elämää ihan niin kuin Suomen vuodenaikojenkin kanssa.
tiistai 13. kesäkuuta 2017
B501. Näin opit itse laatimaan parannusohjeyritelmiä
Kirjoitin hakemiston alkuun näin. Kopioin sen tähän, jottei se katoa, jos muokkaan hakemistoa.
"(Näin opit itse luomaan parannusohjeyritelmiä, jos olet itse
suurin piirtein tai ihan terve: Terveellä ihmisellä ovat yleensä
säätämisen taidot paremmat, vaihdetaan vaatetusta lämpötilan ja
tekemisen mukaan, seurataan mielitekoja lösimättä ja valehtelematta,
huomataan ottaa huomioon monta asiaa yhtä aikaa jatkuvasti aihepiirissä
kuin aihepiirissä, tavoitellaan terveitä elämäntapoja jatkuvasti
kaikessa. Tällainen aloittelijan kuulosteleva, arkijärkinen elämää
ymmärtävä, asioita maisemana katsova näkökulma on yleensä hyvä
vaistoviisauden ym luonnostaan ihmisen kykyihin kuuluvan oppimiseen,
luulen.)
Luulen, että pääkaupunkiseutulaisilla
(mistä olen alun perin kotoisin) on samantapaista näkemystä
parantamisesta: heillä se on usein monta pientä huomiota, jotka
summautuvat joksikin tietyksi ohjeeksi, että mitä sen ja sen vaivan
kanssa kannattaa tehdä. Jos jollakulla on osaamista, niin ei isokaan
kirjoitusurakka niin kauan kestä: yksi kohta tietokoneen kanssa
turaamisineen ehkä vartin, pidempikin vain puoli tuntia, ja siitä moni
kai voisi jo parantua yhden kerran työrupeamalla. Jos kirjoittelisi
kolme palasta päivässä, niin vuodessa ohjeita olisi jo tuhat, ja urakka
kai sillä hoidettu, jos hakemiston samalla tekee. Mutta eihän ohjeita
tarvitse olla enempää kuin yksi, jotta kannattaisi se kirjata ylös: voi
sillä jo auttaa joitakuita takenties montaakin. Perusohjeita (esim.
päänsärkyä jonakin vuorokaudenaikana, miksi, mikä auttaisi),
lähtökohtana toimivaa näkökulmaa opettamassa, olisi hyvä olla monen
yleensä ihan terveen ihmisen tekemiä."
11.1.2021 Tämän blogin parannusohjeyritelmät ovat terveiden elämäntapojen osaamisen pohjalta syntyneitä, eivät siis pelkkää arvailua tai kirjatietoa. Jos itsellä on terveiden elämäntapojen osaamista, ihan oikeaa sellaista, niin voisi kai vastaavasti ohjeita muistiin kirjaamalla oppia laatimaan lisää ohjeita, laajemmalta osaamisalueelta. Ensin kirjaisi ylös sellaisia ohjeita, jotka varmasti osaa ennestään, kuten vaiukka että hyvin nukkuneena voi yleensä paremmin. Sitten kun on niitä kirjoittanut ainakin muutaman, niin kunihan vain e lelee eteenpäin ja elämässä tulee vastaan erilaisia asioita ja aihepiirejä, niin jotkin yleissivistyksen ja terveiden elämäntapojen yms elämänviisauden mukaiset niistä auttavat paranenmisessa myös ja joskus niiden näkövinkkelistä elellessä osaa antaa jonkin ohjeen tai muutaman, että miten niistä olisi hyötyä. Ja niin ovat nämä tämän blogin poarannusohjeyritelmät syntyneet.
20.4.2022 Yksi mahdollisuus on, että nuorempi asianharrastunut kurjaa ylös kokeneen sairaanhoitajan tms ohjeita. Ne ovaat usein hyvin kuteytyneessä muodossa kuin jo kirjoitettuja, esim että niihin ja niihkn vaivoihin auttavat yleensä se ja se. Sen sijaan, jos välussä on epäselvää puhetta tai käsillä olevaan yksittäistapaukseen liittyvää, niin se ei kai ole ko yleisen tason ohje vaan sosiaalusten seikkojen yms hahmottamista, mikä ei lle niin yleisellä tasolla eikä niin varmaa.

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017
B500. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXIX * Moraali
"Olen vastuuntuntoinen luonne ja luulen, että maailman silmällä pitäminen ja sumpliminen hyväntahtoisesti hyvälle tolalle tuo jotakin sellaista tasapainoilutaitoa, jota terveenä pysyminen kysyy."
B499. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVIII * Persoonallisuuden kehitys
perjantai 9. kesäkuuta 2017
B498. Maksaongelmat uidessa kelluessa ja elävä muistikuva siitä, mitä on syönyt
torstai 8. kesäkuuta 2017
B497. Taustaani
* * *
10.6.2017 Hankin tässä printterin, kun sen halvalla sain. Printtasin muuta ja päätin tästä blogista, ettei minulla kannata olla siitä printtiversiota, vaikka noista sadan blogikohdan kokoelmista ja hakemistosta sellaisen helpolla saisi. Kun joskus ihminen sairastaessaan ei ole niin kovin järkevä ja siksi printtiversio kai tulisi sotketuksi muistiinpanoihin, jotka siis teen nettiin, jotta netissä on koko näkemykseni parantamisesta, niin ei tarvitse tulla minulta kyselemään näitä ja levittämään tauteja. Jos printistä tulee liian paksu, niin periaatteessa kopiofirmat kuten esim. Tottiprint Savonlinnassa tekevät vihkosia suunnilleen samalla vaivalla kuin kopioita, muistaakseni ei ollut kovin kallista.
* * *
11.6.2017 Tänään on täynnä 500 blogikohtaa tässä 3-osaisessa blogissa. Katselukertoja niillä on ollut reilut 3100, reilut 900 ja reilut 850. On siis viisi sadan kohdan kokoelmaa kasassa, joten jos joku haluaa printata, niin hyvä kohta nyt, mutta toki olen myöhemmin yleensä lisäillyt vanhoihin kohtiin, jos on jotakin uutta mieleen tullut.
* * *
17.6.2018 En osaa laatia näitä ohjeita vaivoista, joihin minulla itsellä on taipumus. Kouluaikoina luokan hapenpuute vaivasi minua ja vieläkin hapenpuute vaivaa minua herkästi, jollen tuuleta kylliksi,eli siihen vaivaan en osaa kyllä mitään keksiä, kun siihen aina itse soorrun.
tiistai 16. toukokuuta 2017
B496. Korvakipu flunssaisena lentokoneessa ja inkiväärillä maustettu virvoitusjuoma
En nyt tuota sitten tiedä, että auttaako se ollenkaan, onhan nenä flunssaisella tukossa ja muulla matkustamolla auki. Mutta ehkä sentapainen voisi avata jotkin räärit. Mutta tarvittaisiinko korvien aukaisemista varten lisäksi heti perään mandariininpalan haju nenän alla?
sunnuntai 14. toukokuuta 2017
B495. Tokkuraisuus ja todellisuuskuvaan puuttujat huithiiteen
tiistai 2. toukokuuta 2017
B494. Mielen terveys ja suomalaisuuden perustaidot
Suomalaisuuden perustaitoja voi oppia blogistani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi ja engl. versio http://Finnishskills.blogspot.fi mistä ainakin kokoniaskuvallinen järki on tärkeä koko ajan kaikessa kaikin puolin noudattaa, samoin "Elä ja anna toisten elää", järkiperusteinen moraali ja terveet elämäntavat (niistä on kovin monta ohjetta) sekä toki vuodenaikojen osaaminen.
lauantai 29. huhtikuuta 2017
B493. Lihaskato ja seula siinä kenen liikkumiseen samaistuu
keskiviikko 19. huhtikuuta 2017
B492. Sairaan tai pulassa olijan neuvominen ja hiukan etäisyyttä & malli ontuvien elämänalueiden tueksi
31.10.2017 Sairaus on tavallaan uoma, jossa ollen sairastaa ja usein ei keksi ainakaan heti auttavaa parannuskeinoa, saattaapa tehdä jotakin altistavaa tai tökeröä, kenties edelleen rasittaa sairasta kohtaa, jos elämän muut urat tuovat siihen rasitusta. Siksi sairasta auttaessaan ei kai kannata mennä ihan samaan elämänuomaan, vaan yrittää pysyä tervehenkisenä, terveillä uomilla kuin lomalainen työhön nähden, ja sitten siitä käsin, vähän samaan tapaan kuin yritelmässäni parantavasta kuvasta, kertoa, mitä terveen elämän elementtejä uomasta puuttuu, mitä siis siihen pitäisi lisätä ja miten ne asiat noin urautuneesta lähtötilanteesta alkaen oppii, ja niin siis rakentaa terve elämä sinne, missä ennen oli sairautta.
Katso 164. Yritelmä parantavasta kuvasta 16.11.2015
maanantai 17. huhtikuuta 2017
B491. Nenäverenvuoto ja kosketus käteen & sisäänhengitys ajatellen "Tervehtyy, tervehtyy"
15. Vammat parantuvat ihmeen tapaan * Ihmeparannusohjeyritelmä II 5.5.2013
sunnuntai 16. huhtikuuta 2017
B490. Tämän blogin pituudesta
Toisaalta olettaisin, että parantamisesta voi oppia ajan myötä lisää, ja silloin yleisluontoisia tekstejä parantamisesta tulisi aina silloin tällöin lisää ja kasvattaisi blogin pituutta.
keskiviikko 12. huhtikuuta 2017
B489. Keväällä laihduttamisesta
"Kun keväällä tulee valosta, lämmöstä, lumen sulamisesta, lisääntyvistä elämänmahdollisuuksista ja linnunlaulusta elävöitynyt olo, niin luonnostaan tarvitsee vähemmän ruokaa. Jotkut ihmiset lihoavat talveksi ja silloin osa läskistä on talven pakkasia varten, samoin osa ruuasta ja ruuantuomasta lämpöisyydestä. Keväällä kun miettii säitä pari viikkoa eteenpäin ja miten niissä säissä olisi mukava elellä, miten tuhti olo ruuasta, miten lämpöinen, miten paljon tuoreita hedelmiä yms, ja mikä taas on talvivaraa, josta hyvin voi nyt luopua, niin silloin kai talven lihavuus, jos sitä on, on ylimääräistä ja saa kulua pois päivän askareissa, ihan jo erikseen laihduttamattakin, kuin tuhdimman aterian tarpeen korvikkeena, niin kun jatkossa kumminkin on lämpimämmät säät, niin ei läskiä tai tuhteja aterioita enää tarvita vaan pääasia on kevään vireen tavoittaminen ja säätyminen vähitellen kesään päin."
"
Niin kuin talvellakin, keväälläkin kannattaa pitää huoli koko ajan siitä, että ihan ihon luona on aina lämmintä ilmaa edes pieni kerros, niin ei tule niin akea antiseptinen olo, jotenkin voimaton ja äkäinen tai alkukeväästä huimaava. Teen juominen voi viilentää ihon nyt, kun tee tuo liikaa lämpöä. Sen sijaan kylmän veden juominen ( ei liikaa vaan luokkaa lasillinen) saa kehon lämmöntuotannon päälle ainakin minulla."
B488. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVII * Tekemisentavan vaikutuksista
"Tekemisen hengen vaikutuksesta lopputulokseen
Ihmisen olemus määräytyy elämäntavan mukaan ja mm kunkinhetkisen tekemisen tekemisentavan mukaan. Niin näyttäisi kehokin elävän tällaisten erojen mukaan.
tiistai 11. huhtikuuta 2017
B487. Ruokakauppiaan tms valtava ruuantarve
* käyttää liiaksi aina samaa ruokakauppaa http://laihdutuskikkoja.blogspot.fi/2017/03/ala-kayta-aina-vain-yhta-ruokakauppaa.html
* lämmönhukka liian suuri: lämmittelyohjeita http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html
* masennus http://eroonmasennuksesta.blogspot.fi ja http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html
* Liian vähän muuta elämänsisältöä: katso tämän blogin kohta 12. sokeritauti
3.9.2017 K-kaupan Pirkka-lehteä selatessani huomasin ruokaohjeiden olevan elokuun lopun lehdessä marraskuulle sopivia. Kai ruokakauppias yrittää jatkaa heinäkuun lämmönsäätelyllä vielä elo-syyskuun vaihteessa, mutta niin menettä kamalasti lämpöä ja on jotenkin huono tukkoinen olo ja ravinto ei vastaa sitä, mitä kaipaa vaan tarvitsisi vuodenajan mukaiset ruuat ja ennen kaikkea sään koekmuksen, viileässä kulkemisen sointuisuuden, jota ei saa, jos juo paljon teetä ja syömällä yrittää kadottaa sään tunnun. Elokuussa pärjää pitkäöhihaisin vaattein, syyskuun alussa tulee mukaan takki . Sään tuntu on olennainen osa syksyn elämänsisältöä, mutta toki sitä paikataan lämmittelemällä sitten, jos tulee liian kylmä.
maanantai 10. huhtikuuta 2017
B486. Karies ja happaman välttäminen sekä hampaiden pitäminen puhtaina
"Karies eli hammasmätä on bakteerien aiheuttama tauti. Bakteerit kiinnittyvät hampaan kovakudoksen (kiilteen) pintaan ja muodostavat pesäkkeitä (plakkeja). ... Bakteerin lisäksi tarvitaan sokeria, jota bakteeri käyttää (fermentoi) siten, että syntyy hampaan pintaa vaurioittavaa happoa."
Tuo tuo mieleen jotkut suklaat, joissa on hapan ja makea yhtä aikaa ja tuntuu kuin hampaisiin tulisi reikiä, tarttee mennä heti pesemään hampaat ja ostaa toisenlaista suklaata. En oikein tajua, miksi mikä tahansa ruoka noin tekisi, eikö se ole vain hapan ja makea tai sitten pitkään likaiset hampaat?
" Tyypillisiä karieksen sijaintipaikkoja ovat poskihampaiden purupinnat ja hampaiden välit." Nuo kuulostavat pitkäksi aikaa likaisiksi jääneiltä kohdilta.
Hammastulehdukset liittyvät varmaankin ikeniin, joten ikenien pitämisellä puhtaina niitä voisi lieventää.
Tekstissä suositellaan tavalliseen tapaan fluoria hampaille. Mutta nyt tulin lisäksi ajatelleeksi, että tekeekö se hampaista erityyliset kuin ikenistä, jotenkin erillisen oloiset, mikä kai on luonnotonta, kun ne ovat luonnostaan aina vierekkäin, eläimilläkin. Luulisi ikenen tukevan hammasta jotenkin.
Noin luonnostaan ajattelisi hammaskiven olevan hampaiden luonnollinen korjaantumismenetelmä.
B485. Ihmeparannusohjeyritelmä XXXVI * Henkilökohtaisen suvereeniuden suojaaminen
Kun jos minulla on jopkin kuva siitä, että näin pysyn terveenä, tällä tavoin eläen olen tercve, niin jotta sen varassa pysyisin terveenä, niin minun on saatava noudattaa tuota näkemystäni ja se merkitsee, että minun on saatava tehdä omalla tavallani, mutta jotenkin viisaasti, eheällä tavalla ulkoluvunkin tehden.
Siksi myös on paha, jos isä sanoo, että nyt siinä on kyllä se ja se vika, ja tyhmempänä olettaa, ettei sellaisia vikoja voi parantaa, niin silloin jollei itse ole kyllin dominantti, niin katoaa siltä kohden parantumismahdollisuus yhtään nopeampaa kuin mitä isä kertoo mahdolliseksi. Jos siis paraneminen käy mielikuvien, tunnelman, tekemisentapojen rytmityksen tms kautta, mikä on kiinni todellisuuskäsityksestä tai siitä, kuka päättää, miten tehdään.